"man kan säkert köpa mat där, bong bong"



håller ju vad jag lovar och slänger upp ett par bilder från igår. shysst!


så kulturella

hepp! vaknade idag och mådde inte så bra. men det var ord och inga visor så vi gick otroligt långt i gassande sol till vietnam war remnants museum och var kulturella. dom visade sjukt grova bilder på sprängda människo delar och stackars barn som blivit missbildade på grund av att jädra USA spred ut kemikalier i landet. åh vad irriterande. christine den stjärnan gjorde ju det otroligt smarta valet att ha på sig sin "I love new york" tröja dagen till ära. otroligt osmart. man ville ju helst att hon skulle gå fem meter framför en så att man inte kunde koppla ihop oss men det gick hon inte med på.
har varit så otroligt jädra känslig idag också. grät när vi åt frukost, grät när jag kollade på bilder av handikappade människor, grät när vi pratade om sorgliga förlossningar och grät när jag såg att en mamma sparkade sitt barn mitt på gatan. skönt. räknar med att jag kommer att gråta ett antal gånger till för natten är ung.

på tal om natt! hade riktigt jädra ap roligt igårkväll. hejsan. bilder kommer jag lovar. bilderna från idag är snodda av christines kamera så jag tar inte äran för dom. dock är hon inte med på bilderna men det är väl lika bra med tanke på hennes klädval.





beas birthday, go go go!

ojdå, lovade ju att reseblogga sönder men det har inte blivit så. lyckades låsa in datorn i ett skåp och orkade inte gå ner till receptionen för att få en nyckel så jag skyller på det.

JA. idag är det ingen vanlig dag för idag är beas födelsedag! började dagen med att gratta med med tårta och sång. sen drog vi till stan här i HCMC och kollade i affärer, fyndade som fan på 5 trosor för 20 kronor och 10 par lösögonfransar för 9 kronor. heja heja!

nu håller vi på och gör oss iordning för att dra och käka middag sen ska vi möta upp våra kanadensare och parta loss i vietnam. är vidrigt taggad, oj oj oj. hejdå vänner!


söt-linn, birthday-bea och hippie-aina.

russian

shalom! eller hur säger man hej på ryska? hej iallefall, idag började vi dagen med att käka brunch i flera timmar. så jädra värt att slå ihop frukost och lunch till ett och tjäna pengar. åh så bra. vi träffade två kanadensiska killar på restaurangen som ska till samma ställe som oss i vietnam imorgon, dom bjöd in sig själva till beas birthday party på lördag men det blir sweet.
efter brunchen drog vi till russian market där jag köpte trosor och skor. vi har dock som regel här i huset, att om man köper något nytt så måste man slänga något man redan har. så idag rök två böcker, en klänning, ett par tights, en hatt och mina ganska nya adidas skor.
efter stan drog vi hem till rummet där vi har suttit och lyssant på den svenska björnstammens nya album, bra vare, heja waldorf. det tog förövrigt över två timmar att sy på två flaggor på väskan. herregud, blödde gjorde jag också. men jag är iallefall inte lika fattig på att sy som hanna skärblom som är asiens sämsta sömmerska. seriously.

imorgon bitti drar vi till vietnam med buss, hoppas att den resan blir smidigare än den in till kambodja och mjukare än den hit till phnom penh. nu ska vi dra och käka vår rullar. hejs!

det makabra är avklarat

ahopp, idag har vi fått alla jobbiga och sorgliga och seriösa se värdigheter avklarade. vi började med att kolla in phnom penhs killing fields där dom mördade över en och en halv miljon människor minst. ganska makabet att se typ massa ben och tänder och klädrester i massgravarna men vi överlevde det. efter killing fieldsen åkte vi till makabert ställe nr.2, Toul Sleng, en gammal skola som dom byggde om till fängelse under revolutionen på 70 talet. vi fick en guidad tur där av en kvinna som hade fått halva sin familj mördad, jätte sorgligt.
där fick vi iallefall se makarba saker som bilder på mördade människor, tortyr redskap, bilder på alla fångarna, deas pyttesmå celler med blod fläckar på golvet och sånt trevligt. vi träffade också en av de två överlevande från fängelset, ganska coolt. jobbig dag men värt!

sprang också in i två kanadensiska tjejer som jag jobbade med i NZ, sjukt otippat. det här låter så jädra töntigt men världen är sjukt liten. faktiskt.

nu är vi iallefall hemma på hotellet och käkar chips innan middagen. det är sånt man gör när man inte är hemma med sina föräldrar. man äter chips innan middagen bara för att man kan. då vet du det mamma!


popcorn och höns

sissådärja, nu är vi framme i phnom penh i stans bästa hotelrum för fem pers, 46 kronor om natten score. hade en ganska intressant bussresa från siem reap kan man minst sagt säga. i kambodja har dom tydligen inga motorvägar, eller asfaltsvägar ens så vi har åkt omkring halva landet på en typ stampad jord väg. har seriöst hoppat omkring på sätet som ett popcorn i en micro, men vad gör man inte för att spara 150 kronor och ta bussen istället för båten hit? inte nog med att bussen var knökfull med locals som snöt sig rakt ner på golvet och spelade jäkligt hög musik så fick dom för sig att trycka in tre stycken motorcyklar i väskutrymmet, och ett gäng med höns. yesbox, nu ska vi dra och käka och spana in stan. Kiss!

puss från Legolas

den här dagen började med att åka till sjukan med lilla linn som har stans sjukaste utslag över hela korppen. folk har haft lite olika teorier om vad dom kan komma ifrån, vissa säger hundar, vissa säger blommor, vissa säger skaldjur, vissa säger trädmask och sen tror ju några att det kan bero på malaria pillrena hon knaprar. det var ju givetsvis pillrena som spökade så no harm done. hon fick dock två stora sprutor och jag grät mer än henne. om jag blir sjuk är det troligare att jag dör av skräcken från sprutan dom er mig än sjukdomen, tror jag iallefall.

resten av dagen har vi hängt vid poolen och jag har blivit röd. nu håller vi på och fixar oss för ikväll ska vi in till stan och käka mongolisk BBQ och lite sånt. mys ska det bli. Puss från mig och min roomie Legolas föressten!


angkor

idag har vi hängt vid angkor templena hela dagen. vi hade ju fått för oss att det var ett tempel som man kollade på som hette angkor wat men så vare ju inte riktigt, jo asså ett tempel heter ju angkor wat fast hela området heter typ angkor om vi förstått det rätt. det gick att köpa en vecko inträdes biljett så att man kan hänga där en hel vecka men asså jag måste säga att en dag räcker ganska väl faktiskt. det blir lixom så att allt bara blir sten som sten efter ett tag. förutom i djungle templet där stenarna var "sååå mycket roligare och mer intrassanta än dom andra stenarna". näe det där var internt. hade också sjukt höga förväntningar på att se solnedgången vid angkor wat templet men det var det mest överhypeade jag varit med om, nästan helt värdelöst. skulle kanske ha varit coolare om vi hade fått gå upp högst upp i templets torn men det fick vi inte för vi hade för lite kläder på oss, jädra munkar!

kom iallefall hem jättetidigt idag och ska snart spela kort. vi alla är helt out och hade seriöst södra halvklotets smutsigaste fötter. nu släpper jag lite bilder från idag, hejs!


det sorgliga med fotbilden är ju att dom vita ränderna efter skorna är min riktiga hudfärg och resten är smuts, det är sorgligt. min kamera tör förövrigt stans sämsta bilder så mina bilder är inte alls lika fina som dom andras men det får vi leva med.

floating village

hola igen. idag har vi åkt båt på ett ställe som heter floating village. vad var som det lät, en flytande by. ALLT flöt, dom hade flytande basketplan, flytande polis station, slytande grisfarm, flytande skola, ja ni förstår vad jag menar. hälsade på på en skola för orphans och blev lurade att köpa nudlar till barnen för att dom skulle få mat. allt kändes lite shady men ja ja. ungarna fick mat iallefall.
vi skulle egentligen ha åkt till angkor wat ikväll för att se solnedgången men det var sjukt mulet hela dagen så vi kör på det imorgon istället. snart ska vi in till stan och gå på the night market och tjafsa. hejs!


cambodja? kambodja?

hola lovers. häner på hotellrummet i cambodja at the momet. delar rum med hanna och kackerlackorna, fast nu har hanna flytt så nu delar jag väl bara rum med kackerlackorna. skönt är det.
kom till cambodja? kambodja? igår kväll efter stans sjukaste bussresa på 13 timmar. inser mer och mer att jag behöver skaffa en försäkring för folk beter sig som idiotas här borta. det var för övrigt as meckigt att komma över den kambodjanska gränsen från tahialnd, så lästa gång tar vi fasen djungel vägen över. minde meck och mycket billigare.
idag hade vi tänkt att hänga vid poolen men det var mulet så vi drog in till stan och kollade lite marknader och åt lunch. här har dom det absolut sjukaste pengarsystemet jag varit med om, dom har både US dollar och deras egen valuta som heter Riel. det tog oss över ett dygn att räkna ut hur svenska kronor är i jämförelse med Riel men nu har vi iallefall kommit fram till att man ska dela Rielen med 615. en läsk kostar typ 4000 riel vilket vi typ dog av chock när dom sa, men det är ju inte mycket pengar alls. min plånbok är iallefall så jädra full med Riel att den knappt går att stänga, såhär rik har jag aldrig kännt mig. skönt är det.

nu ska vi duscha och gör oss iordning och dra in till stan igen för att käka middag och ta lite drinkar. 12 kronor för en mojito? ja tack! hejdå!





vi klarade oss precis igenom en kackerlaks incident. det räckte inte att döda bjässen med skon, eller med en pall, eller genom att klämma den i en dörr, så vi fick ta till med hårdhandskarna och sticka ihjäl den med kniven. vi misstänker att dom kommer in genom avloppet i badrummet vilket man inte kan stänga dörren till. så vi vidtog en säherhetsåtgärd och fixade så att vi kunde stänga dörren med en pall, lite tråd, ett skärp, en kniv och en flaska med vatten. vi kan inte använda badrummet mer nu sover vi iallefall säkert! hejdå igen

bangkok

ojda vem har lyckats lura alla auktoriteter och myndigheter och ar i bngkok? jo jag! after typ tag, tunnelbana och tuktuk sa hittade jag stallet vi bor pa och nu ar jag med varldens basta vanner. dock insisterade dom pa att kaka Mc Donalds till kvallsmat, men vad gor man inte for sina vanner? imorgon bitti drar vi till kambodja med buss i typ tusen timmar, i kambodja har dom tydligen inte bankomater, nu vet ni det.
Puss puss puss nu ska jag dra och pussa pa mina kompisar. hejda!

crossing all fingers

jahopp, är i christchurch nu hos mammas kompis Myrten. kom hit igår natt efter att ha liftat med Camilo i mörkret från Queenstown. dom bor jättefint och är jättesnälla och jag sov i södra halvklotets skönaste säng inatt. så bra var det.
 mindre bra är att jag fortsatte att ringa runt till typ alla möjliga ställen som typ svenska ambasaden, dom som är ansvariga för pass, resebyrån, emirates airline och typ alla tänkbara ställen för att dubbelkolla så att allt är som det ska vara. men nähe då så mycket tur skulle jag inte ha, trode ju att allt var löst men vidriga jädra emirates och resebyrån zuji kan ju gå och gräva ner sig och sina idioter till telefonister. dom borde först och främst lära sig vettig engenska och sen borde dom lära sig att lyssna och inte avbryta och sen borde dom gallra alla som har klarat av de två första kriterierna och inte sätta små små människor som utnyttjar den lilla lilla makt dom har här i världen genom att förstöra för folk som behöver hjälp. skulle säga att det är 65/35 chans att jag inte kommer att kunna lämna landet imorgon vilket är så jädra illa. bara för att man tappar bort ett pass mer än en hel vecka innan man flyger så är det totalt omöjligt att lösa problemet. jävla nya zeeland, efterblivna jädra land asså. i sverige kan man ju för fasen få ett nytt pass på flygplatsen inom typ en halvtimme. det kallar jag service. kommer iellafall kunna hänga med Camilo imorn på flygplatsen för han ska åka till Kuala Lumpur samma tid som mig så helt ensam blir jag ju inte om jag skulle falla ner på golvet och dö.

hade iallefall världens bästa helg i Queenstown i helgen, påriktigt. mys på fredagen med familjen och sen party med väldens bästa orchard vänner på söndagen. äckligt kul iallefall. och om man säger såhär, Monica Pechada hade rätt. Bea vet vad jag menar, alla andra behöver inte veta.

släpper iallefall lite pics från lördagen. håll tummarna för mig imorn. och krossa alla fingrar. adios! 


Lucas, Lucy, Mathias, Hans och Juhani.


Jag med en shysst knöl på magen och Hans. (första gången med klackskor på 5 månader)


Lucy och Juhani


bäst

SÅ! godmorgon från Queenstown allesammans, har stans bästa utsikt och det är sjukt bra väder. kom hit igårkväll och liftar härifrån imorgon. hade världens bästa kväll igår med min bror Dylan och Ella, satt och drack mjöd som äkta vikingar och pratade tills typ tre på natten om ALLT. ibland inser jag att jag fan är riktigt klok och vis, sa så himla smarta och bra saker igår så att alla tappade hakan. seriously. jag är så jädra klok. önskar att någon spelade in vad jag sa för världen behöver få höra mina kloka åsikter ibland. ja ja, bästa kvällen jag haft på jättelänge, fan vad jag älskar min familj.

idag ska jag iväg och ääääntligen träffa agenturen och få det överstökat. sen ska jag träffa min andra bror och min pappa och sen ska jag och Ella dra iväg och hänga med mina orchard vänner. lyckades muta mina finska favoriter igår så dom också kommer idag och det gör mig så glaaaaad. bästa finland, jag ska lätt åka dit när jag kommer hem och hälsa på dom, annars kommer jag dö


however, släpper en gammal goding bild. gillar mitt ansikte och så men tycker att sminket inte riktigt är underbart. ja ja det var ju inte mitt fel iallefall. Hejdå så länge!



pinsamt blått


hej fans. har precis gjort mig iordning och ska snart dra in till stan för att fixa lite hos polisen och köpa ett par nya skor. har ju som sagt lyckats tappa bort ett par och haft sönder att annat så nu är jag fast med mina blå gympaskor vilket man kanske inte orkar glassa runt i thailand med hela dagarna. det pinsamma är att den blåa färgen på mina skor är precis samma som på tröjan jag har på mig, och då menar jag PRECIS, aningens pinigt. ja ja.

drar iallefall till Queenstown idag med Lucy och min brorsdotter Ella för att möta upp dom vi jobbade med på gården och för att säga hejdå till mina bröder och pappa innan jag drar till christchurch på söndag och sen lämnar jag landet. äntligen.

ja ja, här en en bild på en av mina OP-shop fynd den blåa tröjan. ser ut som en jädra tönt på bilden jag vet, men jag gör faktiskt inte det i verkligheten. är väl bara helt jädra o fotogenisk idag. nog om det. Puss och hej!


saving chickens

yellow everybody! hoppas allt är bra hemma i sverige, eller i thailand eller spanien eller vart alla nu är. här är det shysst, jag har både dushat och käkat idag så jag har varit duktig. mitt käkande har faktiskt börjat bli lite bättre än vad det var fr några dagar sedan. nu känner jag iallefall att jag blir hungig bara det att jag blir äcklad när jag tänker på mat vilket är bättre än förut iallefall när jag mådde illa bara tanken på att nåogn äter.

lyckades iallefall få i mig en bit av en köttfärs paj och då slog det mig att jag fan knappt står ut med att äta kött. det får mig så himla äcklad. insåg för några månader sedan att jag tycker att kyckling kan vara för jädra otäckt ibland med alla otäcka ben och brosk bitar, får påriktigt gåshud av att skriva det här.

har tänkt jättelänge på att bli vegiterian igen som jag var i flera år när jag var yngre men det känns så drastiskt. jag älskar ju salami om jag skulle bli vegiterian och käka salami skulle ju ingen ta mig på allvar någonsin. men om man säger att man inte äter kyckling och kött ibland kommer ju heller ingen ta en på allvar. livet är hårt. what to do?



Jag gillar levande höns så man slipper brosket.

NU studsar jag uppåt

äntligen. efter två dagar av total missär med panik, blog svett och tårar har jag äntligen lyckats styra upp mitt liv. jag trode verkligen att jag hade träffat botten när allt hände förra veckan men efter att ha tappat bort mitt nya zeeländska pass som jag måste ha för att lämna landet på tisdag så insåg jag att först slår man i the rock bottom, then there is fifty feet of shit, and then its me som dom så klokt förklarar i Bridesmaids.

jag orkade inte blogga på dom här två dagarna i anledning av att jag inte vet hur jag ska formulera mig men nu när det börjar lösa sig går allt bättre.
var med min brosdotter ella igår och kollade in lite OP-shops där jag lyckades fynda en blå stickad tröja och en gul blus (hatar det ordet men det är verkligen en blus, jag kan inte förneka det) fick iallefall båda för 52 kronor vilket är helt ok, heeeelt ok. köpte också ett par shorts och lite andra grejer vilket jag faktiskt behövde för jag slängde ut massa kläder innan jag kom till dunedin. en till sak jag också behöver köpa är ett par nya skor, har lyckats tappa bort ett par och haft sönder ett annat par på tre dagar. jag har verkligen ställt till saker för mig själv den här veckan men jag skyller på hela situationen, har så himla mycket i huvudet just nu att det inte förvånar mig om jag tappar bort både pass och skor.



"Blusen" som inte kameran gör rättvisa, plus att jag har ett linne under. Herregud vad man ser att jag är sliten, look at that face. Jag ser helt ihålig ut ju!

however, efter jag varit med ella så mötte jag up lucy och vinnie vilket var sweet. känns så sjukt skönt att vara med människor som vet om hela situationen med allt. ska träffa dom imnorn med och på fredag ska vi till Queenstown och parta med dom andra från orcharden. känns sjukt bra att få träffa alla igen, jag orkade inte ens säga hejdå utan bara stack, så en weekend med dom skulle verkligen vara bra.

love


otippat dunedin

gjorde som jag blev tillsagd och hade faktiskt otippat kul igår. dunedin har ett pretty shysst uteliv faktiskt med massa klubbar och barer, knäcker faktiskt norrköping även fast stan är mindre.

however, släpper några bilder från igår på den bissart stora killen. är stans sämsta människa när det kommer till namn så jag har glömt vad han heter men han var typ lite äldre än mig och redan gift och grejer. sjukt!


iväg tvingad på fest

har lyckats bli iväg tvingad på "fest" av en kille som heter vinnie som vi jobbade med. vill väl egentligen inte men jag orkar inte riktigt säga nej och helt ärligt känns det som att jag börjat gro fast i soffan härborta. så det blir fint och jag tänker inte heller dricka. har iallefall ordnat så jag kan få skjuts hem av min brorsdotter mamma när jag vill så jag kan dra om jag typ får panik tråkigt eller får nog. det känns också ganska bra att få fräscha till sig lite, har sett ut som en levande död dev senaste dagarna men nu börjar jag lika något.



intressant bakrund intressand arm.

update from down under

det har nu gatt tva dagar sen C akte. dom har dagarna har varit sjukt langa men jag overlever. forsta dagen lag jag i samma soffa i precis samma stallning i kanske 9 timmar utan att rora mig, inte ens ga pa toa eller ata. igar tog jag tag i livet och rorde mig fran soffan till duschen och sen fran duschen till stan for att trost-shoppa. trost-shopping funkar inte riktigt som jag tankte att det skulle funka, jag blev inte gladare av sakerna jag kopte men det kandes bra att komma ut och gora nagot. kopte iallefall en vaska och en liten guldig klanning, kanner att bli otroligt o-glammiga liv maste bli lite mer glammigt.
idag har jag kollat pa varldens kanske tontigaste TV program, Kendra. det handlar om en gammal playboy tjej och hennes liv, hon kan nog vara den absolut omognaste kvinnan jag varit med om. och for att inte prata om introt, bjussar pa det har nedanfor med lyrcis, lucky you. jag vet inte vad jag ska gora av mitt liv just nu men en sak ar saker och det ar att jag aldrig ska bli som stackars Kendra aven fast hon ar rik.
jag hoppas att ni kan se videon for jag kan inte se om det funkar. ja ja

för jädra orättvist

livet ar bara for jadra orattvist ibland. jag syftar inte pa mitt liv just nu utan nagra andras. jag tanker pa er hela dagen och drommer om er pa natten jag lovar. jag onskar verkligen att jag kunde komma hem och hjalpa till men jag kan inte det och jag vet inte heller om jag skulle gora nagon nytta. jag alskar er sa himla mycket och ni har varit min familj de senaste tre aren. 

RSS 2.0