för mycket fritid

hey there! whats up today then? näe same as usual, vaknade-kollade på vänner-käkade avocadomackor-chillat-pallat citroner, typ så ser väl våra dagar ut ungefär. vi bor nu på gården vi ska jobba på men jobbet blir typ framflyttat hela tiden, vi skulle börjat idag men nu kanske det blir fredag istället, aaagh! det är jäkligt jobbigt med för mycket fritid!
man får verkligen ha god fantasi för att hitta på något att göra. jag har redan plockat ögonbrynen, målat naglarna och rakat benen noggrant typ tusen gånger nu så då får man ge sig på lite andra saker som att typ rengöra fällknivens alla grejer och fack eller packa om väskan. vi har också kört helt sjukt mycket kort, den ända leken som vi typ kan är skitgubbe men den har vi kört sönder för länge sen så nu har vi spice-at till den lite och lagt till massa nya och svåra regler för att det ska bli mer spännande. vi får se hur länge det håller.

vi har iallefall hittat ett nytt ställe att sno internet från, biblioteket. skönt att slippa sitta och vara nervös för att bli utkastad på mcd. fick dock skäll av en gubbe som väste "it was all nice and quiet here until you showed up", oupsy!

ja ja so long!

 


roadkill

jahaja, här sitter jag på mcd och syndar igen. det typ kryllar av barn här av någon anledning, det har typ redan varit tre skolklasser här och käkat av någon anledning. tycker så sjuuukt synd om de stackars krakarna som jobbar här, minns själv hur det var när en klass med trettio ungar kommer och alla vill ha typ massa avancerade glassar och lyxschakear och grejer, och när man hjälp alla barnen så kommer en buss med ett basketlag som är skithungriga och ska typ ha massa specialbeställningar och extra mycket av allt.

läste att det var snö och strömavbrott i sverige, haha säger jag bara. här äre snöfritt och vi har massa ström men vi får inte fira jul på riktigt och vi kommer inte heller parta på juldagen eller ha ett särskilt roligt nyår troligtvis så det går väl jämnt ut. känns som att ju mer det närmar sig jul desto mer kommer jag längta hem faktiskt. ush, men vill ni göra mig glad äre ju bara att skicka ner julklappar hit. inte svårare än så!

imorgon ska vi börja jobba faktiskt, alla säger dock att det är skiiit trååååkigt att thinna äppelträd (typ plocka bort dom små äpplena så att det ska växa bättre?) ska hålla på med det kalaset i en månad typ sen ska vi plocka körsbär och det är tydligen lite roligare. plus att man kan käka dom när man jobbar kanske?




körde föressten på en fågel här om dagen, det är mitt livs första roadkill och jag är inte stolt över det. kanske världens fulaste bild på mig förövrigt men fågeln är ju död så jag drog det långa strået ändå.


he - he

 

NU hittade jag den! otroligt snygga!


puss bea


vill bara säga att jag har troligtvis norra eurpoas bästa vän. hon heter bea och när hon inte klär ut sig till gravid kvinna och köper alkohol eller får stolar i ryggen så gillar hon att skrika åt killar att dom kör dåliga raggnings repliker när dom inte är menade åt henne. hon blir jättearg när hon blir hungrig och hon har också ganska lätt för att gråta när hon blir arg. en gång kastade hon en hel korg med knäckebröd över en kille, då var hon också hungrig. hon gillar att doppa pommes frites i vanilj glass och det låtsades jag också som att jag gillade för att hon skulle gilla mig förut.
vi har gjort två saker vi inte vill prata om för att dom är så jobbiga att tänka på. en sak kan jag nämna och det var att vi en gång skulle käka hennes mammas potatis och purjolökssoppa efter skolan en gång. den smakade inte riktigt rätt så vi saltade och saltade och salatde och det gick väl an så vi käkade upp det. nu i efterhand vet vi att det var vanlijvisp vi åt och inte soppa, otroligt jobbigt att tänka tillbaka på. en gång tappade hon sitt BH ilägg mitt på golvet när vi var på klassresa och sa att det var ett hålfotsinlägg, fast jag var en god vän och sa inget om saken även fast jag ville. jag minns det första jag och bea någonsin pratade om, det var när jag hälsade på på waldorf innan jag började där. jag frågade om det var god mat i skolan och då sa hon "ja gud ja, vi får jättegud mat här. grönsaksmedaljong tex, det är jättegott. fast en gång såg jag kocken klia sig i röven när han stog och lagade mat" . kan ju säga att jag var skapligt sugen på att börja där sen. är dock sjukt glad att jag stog ut fyra år med eurytmi, näverslöjd och sån där vattenfärgsmålning när man inte fick använda några starka färger och måla typ sjuttio lager för att det skulle synas dör nästa år har vi känt varandra i tio år om jag tänker rätt. PUSS på det och PUSS på dig, ville bara säga det!







försökte hitta den dära bilden på oss under förra student veckan som vi båda i smyg tyckte att vi var så snygga på och erkände det för varandra och blev jätteglada, men så blev det inte!

lookalikes

hittade kanske roligaste bilden på min lillasyster på facebook, skön tjej. utklädd till frida kahlo med ett påmålat ögonbryn. kanske det bästa jag sett!



motueka

amen hejsan, det var inte igår! det var faktiskt inte förrgår, inte illa va? Mc Donalds har äääntligen fått tillbaka sitt internet efter typ över en veckas jädra fel vilket är sweet as som man säger här i nya zeeland.

jaha, vad har vi gjort idag då? jo jag har faktiskt försökt mig på att sola sådär lite naughty eftersom solen är sjukt stark här. men jag och min gula hud klarar allt och jag är inte ett dugg bränd, HA! det är det som är så shysst med att vara utomlands länge att man lixom inte behöver hetsa för att bli brun och sen flaga av allt tre dagar senare utan att det blir lixom bra från början, lyxigt. jaha, aa finns inte mycket mer att säga tror jag. vi börjar jobba nästa torsdag och det ska bli så-jädra-nice att ine leva på caspers tillgångar och börja cascha in för asien touren i februari!

saaaknar förövrigt mina girlfriends där hemma och i amerikatt och i lidköping. har drömt flera gånger att jag kommit hem en dag för att packa om väskan, först slänger jag ut alla kläder på golvet sen lägger jag i min sport BH i väskan och SEN går jag och träffar er. så ser drömmen ut. love to you all!


lördagens ragg


update

HEJ vänner! Nu ska jag vara jättesnabb för jag vet inte hur ång tid jag har kvar på internet. nu är i iallefall i Nelson som ligger ganska nära där vi ska jobba i december, det är fett nice här. mucho mysig stad! igår käkade vi middag med niklas westerberg från norrpan för er som vet vem det är, väldigt nice.

vi har gjort sjukt mycket sen sist jag skrev. bland annat partat med sagan om ringen gänget och så har vi jobbat på en ekologiskt typ hippe kollektiv. det kallas att woofa och det går typ ut på att man jobbar fyra timmar om dagen och så får man mat och boende vilket låter fett nice och som en win win situation men det var inte så nice som det lät. han som hade stället var sjukt konstig och jobbig och var sjukt lik min pappa och alla höll på och rökte på hela dagarna (inte vi såklart, ni kan vara lugna). Pallade att vara där i två dagar sen fick jag sår på händerna av allt slit så vi ledsnade och drog.

jag har också utvecklat en fobi för ålar vilket kanske är jordens kanske äckligaste djur. typ som ormar fast mer sneaky, och ni som känner mig vet att jag att freaking livrädd för ormar. det värsta är att ålarna typ bor i alla bäckar och grejer här så det är omöjligt att bada, så därför är jag lite smutsigare än alla andra. men hellre smutsig än ålbiten om jag får säga det. tacka gud för torr schampot!

hejdå bästa ni, här är vårat telefonnummer föressten. ni som har försökt höra av er till malta nummret behöver inte känna er ledsna att vi inte svarat. +64 22 156 6298 är numret, men det är bådas så om ni vill skriva massa hemligheter till mig eller casper så äre inte en bra idé att skicka dom dit. hejdå!



westerberg och arvefors


split apple rock

warariki beach

spirit of nature där vi woofade

Jusste, har föressten hört rykten om att mormor läsen migg blogg nu för tiden. så om du läser det här mormor så vill jag bara säga PUSS till dig för du är för söt!


christchurch


hej på er. ville bara säga hej och säga att vi lever och är glada. iallefall ganska glada. vi är nu i christchurch och kollar runt lite. det var här det var en as stor jordbävning i våras tror jag och det är pretty vrakigt här fortförande, creepy. ville iallefall bara säga hej och säga förlåt för min otroliga miss om guy forks som tydligen inte stavades så och han sprängde tydligen inte heller någon ambassad så tji fick jag. bye bye lovers!



vidrigt stor bläckfisk på nordöns västkust någon stans. uäk!

lila

hade riktigt kul igår, shyssta fyrverkerier och grejer. träffade en väldigt kramig kille i lila tröja på båten som tappade sin öl så att glaset gick sönder sen la han sig ner óch brake dancade i det, klyftigt. casper vann ett par reebok skor i en dans battle och så såg kvällen ut ungefär. här kommer lite bilder:






åker föressten ifrån wellington imorn bitti så det kan bli lite magert med uppdateringen men håll ut!

forks

sitter och hungrar i soffan hos hannah. dom andra håller på att laga mat, det blir typ en classic nya zeeländsk rätt med massa kött och grönsaker i ugnen som jag nu inte minns vad det heter, men mamma, vi ska käka kumera som du alltid pratar om. ikväll ska vi iväg till en stor båt där det är en stor fest med massa fyrverkerier för det är nämligen guy forks eve ikväll, någon jäkla tradition som dom har här. man firar typ att en kille sprängde typ amerikanska ambasaden, ganska märklig sak att fira men det blir nice.

på tal om grönsaker, hur störigt äre inte när man lagar mat och man skär grönsaker som typ tacos, och den som skär skär för stora bitar. det gör mig så jäkla irriterad, man vill ju inte direkt klaga på folks knivskills för det kan ju vara farligt, om dom har en kniv i handen vill säga. så det ända man kan göra att i smyg skära om grönsakerna eller riskera att sätta dom i halsen.

kom på en annan grej som stör mig rikitgt mycket. det är folk som småspringer. fyfan så jädra fult det är. antingen ska man springa eller gå raskt, inte något däremellan.

jaja, nu ska jag platta håret dagen till ära, det är ju inte alla dagar folk går och spränger sig själva så man måste ju vara fin idag.


fredag morgon och torsdag kväll



god morgon och god kväll everybody. har precis vaknat och är på gång och steker ägg och käkar kiwi. kan ju säga att det går sådär, det är ganska fastbränt vid den här punkten men jag jobbar påt. när jag tänker på att steka ägg föreställer jag mig att jag är relativt bra på det, att det är en av mina starkare sidor men det brukar på något sätt alltid misslyckas. och som jag så fint fått förklarat för mig så kostar det 12 000 kronor om brandlarmet skulle gå och det vore ju inte så värst kul tycker jag. Adios!

wellington

hej gulle bloggen! måste börja med att rätta mig själv, såg två ofantliga fel i förra inlägget. det första var att vi självklart inte har partat i sydney, jag menade självklart wellington. det andra felet var att man inte får fyra avocados för 20, nej nej. man får fyra avocados för 10.

jag är så jäda ledsen för uppdateringen på bloggen, men jag lovar att jag faktiskt uppdaterar så ofta jag kan även fast det är sällan! however, nu är vi i wellington hos en tjej som heter hannah. mucho nice! men men, här kommer en update om vad vi gjort so far.



casper fick ett ryck och tog hål i örat själv. först med en nål och sen med mitt läkörhänge. men fick han nog? näerå. dagen efter köpte han en sån där töjning, 3 mm tjock, och pressade den genom örat. badass.



vi har fått två jobb, ett thinning jobb på en äppel gård där vi ska jobba en månad i nelson. sen drar vi neråt till queenstown där vi ska jobba som körsbärsplockare vilket man tjänar asabra på. seeeen har jag snackat lite med en modelagentur som också ligger i queenstown som jag ska ha ett möte med dom i januari, very good indeed.



sen har vi också varit på tre jädra sagan om ringen ställen och spanat men haft sån vidrig jädra otur! första stället spelade ju dom in på at the moment så dit kunde vi inte komma till. det andra stället låg långt som fan ute på vischan på ett pyttelitet as läskigt ställe, men den platsen hade dom tydligen förstört nyligen. tredje stället åkte vi till idag men hittade det inte heller så vi frågade och tydligen vare bara en myt att dom hade spelat in där.

nu vet ni vad ska jag sova sönder, har ju lyxen att få sova i en säng ikväll. adios!


RSS 2.0