knepigt



vet ni vad jag tycker? att livet är väldigt knepigt. svårt att vara alla till lags men också vara nöjd med sig själv. det går inte alltid ihop. ja ja, nog deppat. var på stan med Amina, gick för första gången till systemet. svettades som en gris för att jag kände mig så syndig men köpte ingenting för det vill jag göra ihop med Bea första gången. nu är jag hemma och snart jag glida tillbaks till Amina och förfesta lite smått sen ska vi ut. herregud, har typ inte varit på en nattklubb på ett halvår, jag minns knappt hur man gör. det löser sig, hejdå!

trasigt



har åter igen varit dålig på uppdateringen. men min dator gick faktiskt sönder i tisdags och det tog mig flera dagar att lyckas komma på att man kan pilla ut batteriet och stoppa tillbaka det för att få den att starta. har haft en bra vecka, plåtningen gick som smort. misstänker att det blev jättefina bilder men vi får se imorgon. men som sagt bra vecka. idag ska jag ut med Amina och imogon ska jag hem till mamma och mysa. så ser livet ut. nu ska jag käka frukost och ignorera vädret där ute. hejs!

MENSA vänner

si. klarade av första dagen på jobbet galant. att servera glass är lite som att cykla, har man en gång lärt sig det så glömmer man fan i mig inte heller. ser verkligen fram emot den här sommaren med det här jobbet, det blir sweet. efter jobbet träffade jag äntligen mitt favorit berg och gick en promenad, saknat henne till tusen.

en tanke som har grämt mig hela dagen är om jag skulle tvättat håret ikväll. gjorde ju det stora misstaget att tvätta det igår och imorgon ska jag på fotografering i sthlm och då behöver man ju vara tip top fräsch. åh vilka problem. tur att jag har en kompis som är medlem i MENSA så hon fick ta problemet i egna händer och det löste sig ju fint. nu ligger jag här med nytvättat hår och är ganska nöjd. tack amina. näpp, läggdags nu. vissa behöver få sin skönhetssömn med jobb från typ 10 till midnatt. oj oj. hejdå!


MENSA Amina i höstas

uppochner och upp och ner

sedan jag kom hem i lördags har allt varit väldigt omtumlande. tänkte att allt skulle vara fint och bra när jag kom hem men möttes av världens absolut hemskaste nyheter. orkar inte skriva om det här just nu, ni som läser vet nog ändå vad jag menar. allt lixom vändes uppochner.

har egentligen massa roliga saker inplanerade de kommande veckorna men allt blev lixom lite mer grått och mindre kul nu. ska iallefall börja jobba på Halvars idag och det ser jag faktiskt fram emot. saker kommer att bli bättre, det tar bara tid. hej då lovers ♥



Qatar

jahopp. har nu överlevt 11 timmar på jordklotets tråkigaste flygplats i Qatar. och det är väl ungefär lika lång tid kvar tills jag äntligen kan lämna stället. har dock lyckats knycka åt mig både gratis mat, gratis wifi och enb gratis liggstol så jag ska väl egentligen inte klaga. 
var i singapore igårkväll och gjorde staden på 6 timmar med Rhin och Paul. Släppte min guldklänning och drack drinkar på en skybar. Min systers plan var att supa ner mig och skicka iväg mig på planet hem och det lyckades hon med mot min vilja. Tack gode gud att flygplatser är övertydliga när det kommer till skyltning för det var fan inte lätt och det gick inte heller fort att komma till rätt gate. När jag väl hade kommit till gaten somnade jag och vaknade när nästan alla hade gått på planet. eh eh eh. 

ja ja, är hemma i sverige lördag morgon och då ska jag äta fiskpinnar. hejdå!

 

sista i thailand

namen ojsan. missade att uppdatera en dag och helt plötsligt har massa intressanta saker hänt. råkade bli så att jag ska åka till singapore imorgon lite sådär jätte spontant gför att träffa min syrra sex timmar innan jag åker hem till sverige på torsdag kväll. och vet ni vad? det kommer att bli grymt. G-R-Y-M-T!

skypeade med mamma tidigare idag och fick äntligen beställa vad jag ska käka som välkomst lunch när jag kommer hem. vad blir det då? jo fiskpinnar med potatismos och stuvad spenat som jag har tjatat om i flera månader känns det som. det gör ont i kroppen när jag tänker på den maten, sugen är jag.

idag och igår var vi på lite olika stränder, först på chicken island och idag på Railey beach där dom spelade in filmen "The Beach". vi insåg att vi faktiskt har varit på tre olika inspelningsplatser under de senaste fem veckorna, jungel templet i cambodja där som spelade in "Tomb Raider", Sirocca state tower där som spelade in "The Hangover" och så stranden för "The Beach" ganska grymt va? ja ja, nu ska jag packa min resväska en sista gång och slänga alla smutsiga skräpiga solblekjta, illaluktande käder en gång för alla. PUSS!


oklart från i måndags

duktigt pappa

Fick ett mail med en dikt av min pappa imorse. Med tanke på att han missat mer än hälften av alla mina födelsedagar så måste jag faktiskt säga att jag är imponerad. Puss pappa även fast du inte läser det här.

A  birthday poem for you.  
I hope all your dreams do come true.

There's never a day that I don't stop and say,
That I wish I could see you some more.

Though love has been tough, you've learned enough,
To understand what is the score.

Be happy my child, please don't get too wild,
Life's full of surprises, for sure.
When you knock at that door, 
To see what's in store
Just remember, think twice, then adore.

tjugoårs kris

"imorgon fyller jag tjugo år. jag har inte gjort sådär jättemycket coolt i livet, jag är inte våldsamt bra på något speciellt, jag fick IG i matte C, jag är urfattig, otränad, singel och har inget fast jobb. amen hejsan tjugoårs kris. sjukt mig i knät!"

hänvisar till mig facebook status. lite så känner jag mig just nu. som världens kanske hopplösaste människa. ful, fet och finnig och längtar efter mamma. har inte alls lust att fylla år imorgon men måste det vare sig jag vill eller inte. bea kände tydligen lite såhär dagen innan hennes födelse dag i HCMC men sa att det blev bättre dagen efter. ÅH. inte nog med det är vi på "Thailands lugnaste plats" dagen till ära. sjkut mig i knät igen. hade planerat att ha min guldklänning på min födelsedag men nu känner jag att jag inte förtjänar den längre så jag kommer väl glida runt i någon sorts smutsig dräkt dagen till ära eller något. ja ja. mår väl kanske lite bättre imorgon kanske. nu ska vi dra och käka middag. hejdå.


fake sjuk

OJ vad kul vi hade igår. oj oj oj. vi har fortförande neon färg ungefär överallt, typ i öronen, i håret, i armhålan, på fötterna, ögonfransar osv. men värst av allt är dock att det är färg lite överallt i våran bungalow, och vet ni vad? om det är färg på något i huset så får man böta. ehm. eftersom det tydligen är rosa färg i min och linns säng och hotel ägaren ska komma om 15 minuter och inspektera rummet så har vi kommit på den brilljanta planen att fakea en sjukdom. jag ska lägga mig på all rosa färg och låtsas sova och vara sjuk, för då vill dom säkert inte röra mig och vi slipper att böta. voilá!

imorgon bitti åker vi till krabi och på måndag är det min födelsedag. woho. om mina vänner över huvud taget har köpt presenter till mig har dom varit otroligt diskreta. otroligt. nu ska jag krypa ner i sängen och dölja färgen, imorn kommer bilder från moon festen. adios!


half moon


koh phangan

är framme på koh phangan nu och det är SWEET. det råkar vara half moon party imrogon lite sådär passande så vi har dragit runt i stan och köpt färg och party outfits. nu har helvetet brutit lös i min mage och linn blev precis biten av en katt.


koh tao

hej. smisk på mig för den dåliga uppdateringen. var varken haft jättemycket att göra eller brist på internet. det är alltid sådär jättejobbigt att blogga när man inte har gjort det ett par dagar så man egentligen har massa att skriva men att det är svårt att få ihop allt. anyway. nu är vi på Koh Tao och svettas och imorgon åker vi till Koh Pangang (stavning?). however. nu lägger jag upp det såhär:

Bangkok.
körde på en riktigt shysst Bangkoks utgång. åkte till Sirocca State Tower där dom spelade in "The Hangover 2". sjukt fancy ställe. köpte en drink för 580 bhat som smakade ush men det var det ändå värt. kände att jag gärna skulle bli upp flirtad av någon stenrik prins och gifta mig där uppe på tornet men dom ända som pratade med oss var två tjocka britter som bodde på mallorca. senare på kvällen sprang jag in i Joel Dufwa som jag gick i samma klass som när jag var typ 6 år och bodde i stockholm. vi käkade skorpioner, godare än vad man skulle kunna tro faktiskt. ganska kryddigt och knaprigt. dagen efter låg jag i fosterställning under en fläkt halva dagen. skyller på 580 bhat drinken och skorpionen. sen kom erik och alex och vi tog en nattbuss till dit vi är nu.



Koh Tao
har haft lite halv otur med hotellen här på Koh Tao. allt är tydligen tre gånger så dyrt än vad det brukar vara och super överfullt tack vare att alla som var på full moon partyt drog hit efteråt. det är helt sinnes sjukt mycket svenskar här. smutsiga, högljuda, halvfeta, fula, fulla svenskar. vill man hänga med svenskar och parta tycker jag att det är smartare att stanna hemma i sverige och festa istället för att åka till thailand och grisa runt. anyway, hotell var det vi pratade om. vi har haft lite halvsköna problem de senaste dagarna. som typ att kranen till duschen är borttappad, tt om man knackar på sängarna så låter det som om att man knackar på en trä dörr, trasig AC, att vattnet försvinner, stora ödlor och jätte jätte jätte mycket myror. i rummet just nu har vi fått en myrinvasion och bea har precis cuttat upp sin fot så det är myror och blod över halva stället. och kräks under eriks säng. åh!
åkte på snorkel tur igår och efter det släppte vi en klassisk party tisdag som spårade för typ 5 av 7 människor i våran grupp. inte jag, lugn mamma. bea tyckte att det var en jättebra idé att trixa med en brinnande pinne och högg sig först i magen, sen i benet och sen i armen. skönt.

sissådär ja, uppdaterat och klart. nu ska vi iväg på en timmes thai massage. tack gode gud för det!


D&D



Nu är vi i Bangkok på stadens sämsta och dyraste hotel. Egentligen kanske det inte är stans sämsta men tack vare en viss korrupt lottdragning så lyckades jag och Hanna hamna i ett rum som liknar en källare men en smutsig blöt handduk i hörnet som jag råkade lägga min tandborste på nyss. Tack och lov så sover vi bara här en natt och tack och lov så ska vi ut ikväll så efter några drinkar kanske rummet inte känns lika hemskt. kanske.
Imorgon kommer Alex och Erik hit och vi drar vidare till Kho Tao, det blir grymt. Hej och hå, nu ska vi upp till Deluxe rummet där dom andra tjejerna bor och typ trasha deras rum och sitta med våra sandiga fötter i deras sängar. HA!

KONY2012



killen förtjänar ju nobels fredspris. lovar på allt jag äger att jag kommer att klicka hem KONY kittet så fort jag kommer hem. mamma, lova att kolla på det här!

vow

kom precis hem från att ha varit på bio här i HCMC. det var ju en sann upplevelse. ena sekunden var ljudet så högt att man fick stoppa fingrarna i öronen och andra sekunden vart det helt tyst, tur att det var textat då, på vitnamesiska. vi såg iallefall "the vow" och alla förutom christine med sitt hjärta av is förlorade alla sina kropsvätskor för att vi grät och snorade så jädra mycket. USH så jädra sorglig. sitter fortförande med gåshud en såhär en halvtimme efter. ja ja, vi åker iallefall till bangkok imorgon bitti och det ska bli grymt. Kiss!


kan ju också avslöja att ingen av mina vänner visste vad ordet vow betydde, haha. tur att dom har mig, hualigen.

spontan tisdagar

vaknade upp kl 04.00 igår morse efter fyra timmars sömn och var inte värdens nöjdaste människa. hoppade in i en öppen jeep och åkte tusen år i typ storm. hyrde fyrhjulingar för 70 dollar för en halvtimme och fastnade i sanden. men värt vare faktiskt. efter det åkte vi till sanddy nummer två där jag blev nerbrottad av två små vietnamesiska kvinnor små som barn i sanden och blev sedan nerknuffad för en backe och fick sand överallt. värt var det också. efter det gick vi i fyrtio minuter i en bäck för att komma till ett jädrigt hypeat vattenfall som vi tillslut inte hittade. men det var fakitiskt också värt.
på kvällen hängde vi med lite kanadensare, lite holländare och två från hogwarts och blev sådär super spontana och körde utgång, bästa spontana tisdagar och biljard. slår självklart inte förra tisdagen såklart men ändå värt.

idag har vi ridit struts. kan ha varit en av de läskigare sakerna jag gjort den här resan. insåg att jag är ofantligt rädd för strutsar. ofantligt. ja ja det var dom här två dagarna lite snabbt och kort. nu ska jag hoppa in i dushen, man vet ju aldrig vart dom dära fäderfäna har varit. Hejs!

dött ställe

yes. nu är vi i Mui Ne och har åter igen lyckats få in allihopa i ett rum. sweet är det. det är ganska öde och tyst häår men det är mysigt. har hängt med folk från hotellet vid poolen ikväll men snart ska vi sova för vi ska bli upplockade kl 04.45 imorgon bitti för att åka och se på soluppgången på snaddynerna. hmm.. har ju sett ett antal sanddyner förut men det blir väl sött med lite vitnamesisk sand antar jag. när vi skulle gå för att käka middag hittade vi två döda djur på de drygt 40 metrarna vi gick. en död tupp i en paperskorg och en överkörd hundvalp, kan ju varna för att den stackars hundvaplsbilden är rätt grov så bläddra inte ner om ni inte vill se det. nu ska jag skypea med mamma och mormor. PUSS!


pek förbud

yes. hade givetvis kul igår kväll som vanligt. toppade ju inte tisdagen men det kommer nog framtida utekvällar också ha svårt att göra. drog runt mellan barerna red apple, why not och sailing club halva natten. fick skäll av en vakt för att jag pekade på DJn och lyckades trampa ner halva benet i ett avlopp fullt med sopor och gud vet vad. överlevde det med iallefall. och jusste, bea fick en blåtyra och hanna tappade nästan stortå nageln. men det överlevde dom också. 

idag har vi legat och sovit på stranden och ikväll är vår sista kväll här i Nha Trang för imorn bitti drar vi till Mui Ne ett par dagar. Kiss!


Är badass och pekar på DJ ändå. naughty naughty..

beachparty



vi är faktiskt allihop brunaröda och ganska snygga fast det syns inte på bilden. taggade till tusen iallefall. kom på det idag att det är så SJUKT mycket roligare att festa utomlands eller i andra städer där man inte känner så jädra mycket folk. plus att man kan spela biljard överallt här och det gillar jag. ja ja off till stranden!

vinpearl

hola. igår startade vi dagen med att kötta hotel frukost buffé. ger det 4 av 10 toasters. visst var det värt 30 kronor om man tänker så men vi käkar ju både godare och billigare frukost på andra ställen. ja ja. efter det drog en ö som heter vinpearl som typ hade allt, vi hängde mest på vattenlandet, det var sweet även fast typ hälften av rutchbanorna (stavning?) var antingen livsfarliga eller trasiga. släppte också resans värsta lunch, för 100000 dong fick jag en skål med ljummet vatten med löv i som skulle kallas för soppa. åt ett par slevar sen spillde jag ut resten över mig själv. det gjorde inget men det kändes som att jag hade kissat på mig.

vi lyckades också springa in i sara och prill hemmifrån norrköping nyss. förlåt att jag är töntig och förlåt att jag upprepar mig men gudars vad världen är liten. så det så. vi ska iallefall träffa dom ikväll och gå på stans förhoppningsvis bästa beachparty, oj vad tagg jag är på det.

här kommer två bilder från igår stulna från skärblom. adios!



men man blir ju glad

sorry för världens sorgligaste inlägg förut. nu känns livet bättre. och hur glad blir man inte av det vackra kungaparet? jätteglad skulle jag säga. nu ska jag och skäris kolla på vänner. imorgon ska vi käka fukost buffé och åka till ett vattenland, blir ju inte bättre. hejdå!


tack då vietnam!

är ganska nyvaken efter att ha legat och sovit på stranden och dreglat. idag blåser det och det var piss kallt att sova utomhus. idag känns det verkligen som jag har sålt smöret och tappat pengarna. kunde inte gå in på facebook igår eftersom vietnams regering tydligen inte tycker att sina stackars invånare ska använda det, strackars invånare och stackars stackars mig. behövde verkligen gå in på facebook igårkväll och nu är det försent. ÅH! (mamma du behöver inte vara orolig) men ändå!

har iallefall haft sjukt kul här i Nah Trang. vi kom hit i tisdags med nattbuss och mötte upp tove och markus och käkade middag sjukt osmiknade, trötta och otroligt fula. vet inte hur det gick till men helt plötsligt var vi på en bar med happy hour och då blir det ju lite som det blir. helt plötsligt var vi på en klubb och dansade med små vitnamespojkar och gamla turister och kom hem-tassande med Linn kl 4 sådär lite spontant.
måste faktiskt säga tisdags var en av mina top tre bästa utekvällar ever, hade lite av allt. segt att man ser ut som en svettig röd kräftmamma på bilderna men det stoppar oss inte. partade också med en kille som är så nära Russel Brand jag någonsin kommer att komma, han inte bara såg ut som honom utan betedde sig likadant, SWEET.
hittade en video på linns phone när vi försöker att shotta eld shotts. linn försöker drivka den med ett sugrör som dock börjar brinna och jag försöker att svälja elden men brännder mig i munnen och spiller. någon dag ska ni få se den.


RSS 2.0