det makabra är avklarat

ahopp, idag har vi fått alla jobbiga och sorgliga och seriösa se värdigheter avklarade. vi började med att kolla in phnom penhs killing fields där dom mördade över en och en halv miljon människor minst. ganska makabet att se typ massa ben och tänder och klädrester i massgravarna men vi överlevde det. efter killing fieldsen åkte vi till makabert ställe nr.2, Toul Sleng, en gammal skola som dom byggde om till fängelse under revolutionen på 70 talet. vi fick en guidad tur där av en kvinna som hade fått halva sin familj mördad, jätte sorgligt.
där fick vi iallefall se makarba saker som bilder på mördade människor, tortyr redskap, bilder på alla fångarna, deas pyttesmå celler med blod fläckar på golvet och sånt trevligt. vi träffade också en av de två överlevande från fängelset, ganska coolt. jobbig dag men värt!

sprang också in i två kanadensiska tjejer som jag jobbade med i NZ, sjukt otippat. det här låter så jädra töntigt men världen är sjukt liten. faktiskt.

nu är vi iallefall hemma på hotellet och käkar chips innan middagen. det är sånt man gör när man inte är hemma med sina föräldrar. man äter chips innan middagen bara för att man kan. då vet du det mamma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0